Nová encyklopedie českého a moravského vína 2. díl

Nová encyklopedie českého a moravského vína 2. díl
399 Kč –9 %

399 Kč –9 % 360 Kč 360 Kč bez DPH
Skladem

Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují širokou škálu témat. První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Následuje kapitola o složení vína a nejrozsáhlejší je kapitola podrobně a názorně popisující různé způsoby výroby tichých i šumivých vín, dále výčet jejich nedostatků, vad či nemocí a přehled našich vinařských podoblastí s jejich odlišnostmi. Závěr knihy patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín zahrnující nejnovější poznatky z celého světa. Nechybí ani dosud nejvíce ucelený přehled vinařských patronů včetně výběru těch nejzajímavějších pranostik. Pro lepší porozumění problematice je součástí knihy opět vinařský slovníček, tentokrát zaměřený na pojmy týkající se výroby vína.

Kategorie: Vinařství, pivovarnictví, lihovarnictví
Autor: Bohumil Vurm, Vilém Kraus, Zuzana Foffová
EAN: 9788086767093
ISBN: 978-80-808676709-3
Rok vydání: 2008

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: