Obsahuje:Sladovnický ječmen. Příjem, čištění a třídění ječmene. Máčení ječmene. Klíčení ječmene. Hvoždění sladu. Odkličování a skladování sladu. Výroba speciálních sladů. Sladové výtažky. Náhražky sladu. Slad. Chmel a chmelové výrobky. Varní voda. Čištění a šrotování sladu. Sypání na várku. Varní zařízení. Vystírání a rmutování. Scezování sladiny. Chmelovar. Zvláštní postupy výroby mladiny a ostatní zařízení varny. Mladinová linka. Kvašení a dokvašování piva. Mikrobiologická kontrola. Filtrace piva. Trvanlivost a úprava před stáčením. Plnění piva do láhví a plechovek. Stáčení piva do sudů. Čištění a dezinfekce v pivovarech. Hotové pivo. Ostatní provozy sladoven a pivovarů. Systém HACCP a normy ISO 9000. Distribuce piva
Jméno značky: | Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. |
---|---|
Kategorie: | Vinařství, pivovarnictví, lihovarnictví |
Autor: | Karel Kosař, Stanislav Procházka a kolektiv autorů |
ISBN: | 978-80-86576-52-7 |
Rok vydání: | 2012 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.